Rol van de notaris bij wonen in Hoogeveen

Wil je gaan wonen in Hoogeveen of ga je binnen de gemeente Hoogeveen verhuizen, dan kun je te maken krijgen met diverse zaken waarmee je persoonlijke belangen gemoeid zijn. Die kun je op een goede manier laten beschermen of behartigen. Notaris Johan Stotijn, zelf afkomstig uit Hoogeveen, is je hierbij graag van dienst.

Het komt aan op de keuzes die je maakt.
Ga je in Hoogeveen een woning huren of kopen?

Wanneer je een woning wilt huren in de gemeente Hoogeveen, dan kun je terecht bij de woningcorporaties Woonconcept, Domesta, Actium en Woonservice.

Koopovereenkomst

Ga je een woning kopen, dan moet die koop worden bekrachtigd (of beschreven) in een koopovereenkomst en in een later stadium de akte van levering. Wanneer er een makelaar is ingeschakeld dan zal deze de koopovereenkomst opmaken. Is er geen makelaar betrokken bij de aankoop/verkoop dan kan de notaris ook een koopovereenkomst voor je opstellen.

Lees hier meerAkte van levering
De koopovereenkomst op zich is niet voldoende om de woning ook daadwerkelijk op je naam te krijgen. Om er voor te zorgen dat de woning ook daadwerkelijk overgaat op jouw naam en dus jouw bezit wordt, is een notariële akte van levering nodig.

Hier lees je meer

Appartement gekocht?
Wanneer je een appartement hebt gekocht dan wordt je bij overdracht automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren en ben je daardoor mede aansprakelijk voor de financiële situatie binnen die vereniging. Als je een aankoopmakelaar hebt ingeschakeld dan zal deze je hierop attenderen.

Lees meer

Hypotheek en hypotheekakte

Meestal is er bij de koop van een woning of appartement een hypotheek nodig. Je leent geld om de aankoop mogelijk te maken en eigenaar te worden van het onroerend goed. De geldverstrekker wil zekerheid dat hij zijn geld terug krijgt en dat je tot aan de algehele terugbetaling rente en aflossing betaalt.

Klik hier voor meer info

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus