Bewind & bewindvoering

Er kunnen allerlei redenen zijn om het vermogen van iemand onder bewind te laten stellen. Bewind kan worden ingesteld door ouders ten behoeve van hun kind omdat het kind zelf wegens verstandelijke handicap of om andere redenen niet zelfstandig zijn/haar zaken kan behartigen. Vaak worden dan de ouders of een broer of zus tot bewindvoerder benoemd.

Bewind kan ook worden ingesteld door kinderen ten behoeve van hun ouders omdat de ouders dementeren. Ook kan een persoon zelf om een bewind vragen om zich tegen zichzelf te beschermen. Dat komt wel eens voor bij verslavingen. Bewind moet worden aangevraagd via de Rechtbank, en gebeurt via een verzoekschriftenprocedure. U heeft daar geen advocaat of andere juridische bijstand bij nodig. Soms is het echter wel gewenst de bewindsaanvraag met tussenkomst van een onafhankelijke deskundige te laten verlopen. Dat kan zijn in verband met de familieverhoudingen of wanneer de bewindsaanvraag wordt opgestart door neven of nichten, vrienden, buren, of verzorgenden.

Stotijn notariaat & mediation heeft veel ervaring in dit soort procedures, en is u graag van dienst bij het aanvragen van een bewind. De bewindvoerder is vaak een direct familielid, namelijk de ouders, een broer of zus, of een of meer van de kinderen. Het bewind kan echter ook gevoerd worden door een niet-familielid of door een bewindsbureau. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer de onder-bewind te stellen geen directe familie heeft, of wel directe familie heeft maar die is niet in staat of niet genegen het bewind te voeren. Stotijn notariaat & mediation voert voor diverse onder bewind gestelde personen het bewind, en beheert voor die personen het vermogen.

Uiteraard is Stotijn notariaat & mediation u graag van dienst bij het aanvragen van een bewind, en kan als bewindvoerder het voeren van het bewind op zich nemen. Voor een nadere bespreking of advies bent u van harte welkom op onze kantoor in de Wijk. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus