Besloten vennootschap/BV

Een besloten vennootschap (BV) is een rechtspersoon. Dat wil zeggen dat de Wet de BV in het rechtsverkeer in veel opzichten behandelt als betrof het een mens. De BV wordt gebruikt als 'jasje' om een onderneming in te drijven. Dat heeft een aantal voordelen. Zo kan het fiscaal gunstiger zijn de onderneming als BV te drijven.

Daarnaast kan de BV een goede vorm zijn om investeerders te interesseren. Ook voor de bedrijfsopvolging of de verkoop van het bedrijf kan de BV een zeer geschikte ondernemingsvorm zijn. En vooral op het vlak van risicoafscherming is de BV een geëigende ondernemingsvorm. Het is dan namelijk de BV die de onderneming drijft, en als de onderneming failliet gaat, is het de BV die failliet gaat en niet de ondernemer achter de BV. Ook wanneer de onderneming mede internationaal actief is, kan het zeer raadzaam zijn om de onderneming als BV te drijven.

Uiteraard is Stotijn notariaat & mediation u hierbij graag van dienst. Voor een nadere bespreking of advies bent u van harte welkom op ons kantoor in de Wijk. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus