Verdeling

Wanneer u gescheiden bent of wanneer u als samenwoners uit elkaar gaat, moet u de gezamenlijke bezittingen en schulden verdelen. Veelal kunt u dat zelf in onderling overleg regelen.Lukt dat niet in onderling overleg, dan is mediation een goede manier om de problemen op te lossen. Mediation wordt ook wel vertaald als de manier waarbij er de wil is om op een fatsoenlijke/beschaafde manier uit elkaar te gaan. Notaris Johan Stotijn kan u hierbij op deskundige wijze en met raad en daad terzijde staan.Ook als u er samen wel goed uitkomt en goede afspraken kunt maken, is in sommige gevallen de tussenkomst van een notaris door de Wet verplicht gesteld.

Dit is met name het geval:

  • Als een van beiden de woning overneemt: De notariële akte van verdeling voor de woning.
  • Als er sprake is van aandelen in een "eigen BV": De notariële akte waarbij de aandelen in de "eigen BV" aan een van beiden wordt toebedeeld.

Uiteraard kan Stotijn notariaat & mediation u hierbij adviseren en begeleiden, en de nodige stukken voor u opstellen. Voor een nadere bespreking of advies bent u van harte welkom op ons kantoor in de Wijk. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.


Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus