Is uw nalatenschap goed geregeld?

Door informatie op televisie, internet, in kranten en tijdschriften zijn veel mensen gaan nadenken over hun testament. Meestal met als reden de dreiging dat de langstlevende echtgenoot erfbelasting zou moeten betalen over de erfdelen van de kinderen. Soms is het inderdaad raadzaam om vanwege deze reden bestaande testamenten te veranderen of om testamenten te maken. Erfbelasting kan een reden zijn om een testament te maken of te veranderen. Het is echter niet de enige en vaak niet eens een doorslaggevende reden. Er zijn namelijk vaak heel andere redenen om testamenten te veranderen of te maken.

Zo werden er in het verleden vaak langstlevende testamenten gemaakt in de vorm van vruchtgebruik­testamenten. Dergelijke langstlevende testamenten werden vroeger vaak gemaakt, maar hebben tegenwoordig zoveel nadelen, dat aanpassen ervan vaak een must is. Familieverhoudingen kunnen een belangrijke reden zijn. Of u nu getrouwd bent of gescheiden of samenwonend of alleenstaand; kinderen heeft of niet; een eigen woning heeft of niet; vermogen heeft of niet; ondernemer bent of in loondienst: het is voor iedereen belangrijk om na te denken over een testament en over hoe u zou willen dat uw nalatenschap wordt afgewikkeld en wie uw erfgenamen moeten zijn.

U kunt bij testament veel regelen en vastleggen. U kunt legaten maken, een executeur benoemen, een voogd aanwijzen, het erfdeel van uw kinderen onder tijdelijk bewind stellen, kinderen tot op zekere hoogte onterven en nog veel meer. Ook als u al een testament heeft gemaakt, is het belangrijk dat u het testament met enige regelmaat tegen het licht laat houden.

Uiteraard is Stotijn notariaat & mediation u hierbij graag van dienst. Voor een nadere bespreking of advies bent u van harte welkom op ons kantoor in de Wijk. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. 

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus