Holding en werkmaatschappij

Door accountants en adviseurs wordt wel eens beweerd "één BV is geen BV".
Wat zij daarmee bedoelen, is dat met het oog op de toekomst het doorgaans niet verstandig is om de onderneming met alleen maar één BV te voeren. Verstandig is om vanaf het begin al direct een eenvoudige groepsstructuur op te zetten met een eigen Holdingmaatschappij en een Werkmaatschappij.

In de Werkmaatschappij wordt de onderneming gedreven. De Werkmaatschappij loopt het risico voor de onderneming. De Holding is aandeelhouder van de Werkmaatschappij en ontvangt de winstdividenden uit de Werkmaatschappij. Het voordeel is, dat een deel van de winst uit de risicosfeer kan worden gehaald, zonder dat de ondernemer de winsten al direct in privé opneemt. Wanneer de winstuitkeringen naar redelijkheid zijn gedaan, blijven de uitgekeerde winsten buiten een faillissement van de Werkmaatschappij.

Een bijkomend voordeel is, dat de Holding kan worden gebruikt om een pensioen in eigen beheer op te bouwen. Een ander bijkomend voordeel is, dat eventueel bedrijfsonroerendgoed op naam van de Holding kan worden verkregen, zodat ook bedrijfsonroerendgoed veilig is bij een faillissement van de Werkmaatschappij. De Holdingstructuur geeft nog veel meer voordelen. Bijvoorbeeld wanneer de onderneming groeit kunnen diverse bedrijfsactiviteiten in verschillende Werkmaatschappijen worden ondergebracht.

De Holding kan andere bedrijven overnemen middels een aparte BV, anderzijds kan de Holding losse bedrijfsactiviteiten in afzonderlijke BV's makkelijker verkopen.Ook in het kader van bedrijfsoverdracht geeft de Holdingstructuur veel extra mogelijkheden.

Uiteraard kan Stotijn notariaat & mediation u adviseren en begeleiden bij de oprichting van een stamrecht BV en de keuzes die daarbij gemaakt moeten worden. Voor een nadere bespreking of advies bent u van harte welkom op ons kantoor in de Wijk. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus